“Vergeet steak, insect-friet is toekomst”

Een krekeltje, meelworm of sprinkhaan als hapje? Voor velen is het een hele opgave om de tanden in insecten te zetten, maar daar komt volgens Mark De Saeger (35) snel verandering in. Hij trekt met een insectenproeverij naar bedrijven.
“Een steak kan je perfect vervangen door insecten en dat is beter voor ons milieu”, zegt De Saeger overtuigd. “Een koe produceert honderd keer meer broeikasgassen dan een insect en krekels hebben twaalf keer minder voedsel nodig dan koeien. Van een rund eten we slechts veertig procent op, terwijl dat bij een krekel tachtig tot honderd procent is. Per mens zijn er bovendien momenteel 1,4 miljard insecten voorhanden. En wist je dat je elk jaar automatisch al een kilogram insecten eet?” Met die uitleg en een hoop ‘beestjes’ trekt de 35-jarige Eppegemnaar Mark De Saeger sinds kort naar bedrijven. Met zijn bedrijfje ‘I Ate A Bug’ wil hij mensen bewust maken van duurzaam eten.
… Lees het volledige artikel op de website van Het Laatste Nieuws hier
